Nya Trafikskolan Avesta

Riskutbildning

Utbildningen

Du måste göra en riskutbildning innan du gör kunskapsprovet och körprovet. Riskutbildningen gäller till den dag du tar ditt körkort eller i högst 5 år. Utbildningen består av två delar:

Risk-ettan

Handlar om alkohol och droger, trötthet i trafiken och andra riskfyllda beteenden. Utbildningen varar i 3 timmar med 15 minuters paus där vi bjuder på fika! Utbildningen brukar man göra i början på körutbildningen.
För att bli godkänd krävs att du är aktiv deltagande under hela kurstillfället och att du hänger med i svängarna.

Efter utbildningen ska du känna till rattfylleri, drogmissbruk och trötthet (vilka risker och konsekvenser det påverkar kroppen). Reglerna för rattfylleri och trötthet i trafiken. Olika gruppers olycksrisker (skillnader mellan män och kvinnor, yngre och äldre). Hur passagerare, mobiltelefonprat och stress påverkar dig som förare.

Risk-tvåan

Handlar bland annat om hastighet, säkerhet och körning vid olika vägförhållanden och väderförhållanden. Halkbana ingår i den här delen. Utbildningen varar i 3 timmar med 15 minuters paus. Lämpligast är att boka utbildningen när du klarar av att köra bil utan några stora problem. Utbildningen görs i Falun.

Efter utbildningen har du fått uppleva hur bilen beter sig vid olika hastigheter, under olika förhållanden, vilka skillnader det är på olika underlag och svårigheterna med att köra när det är halt.

Funderar du över något?

Vill du komma i kontakt med oss?