Nya Trafikskolan Avesta

Körprov

Uppkörningen

Kallas också för uppkörningen och är på 45 minuter (inklusive en säkerhetskontroll) med en person från Trafikverket som kommer till trafikskolan. Det är nu du ska visa att du är en trafiksäker förare och kan självständigt tillämpa dina kunskaper i praktiken.

Det börjar med att förarprövaren berättar om hur provet går till och vad som bedöms. Efter det få du göra en säkerhetskontroll av bilen. Därefter får du köra både på landsvägstrafik och stadstrafik där du visar att du kan trafikregler och sparsamt körning.

Du får ditt resultat direkt efter provet. Om du inte blir godkänt kommer du få en förklaring om varför. Boka körprov i god tid hos trafikverket.se. När allt är klar och du är godkänt på allt skickar Transportstyrelsen körkortet hem till dig.

Om du kommer till uppkörningen osäker och inte känner dig redo så kommer du garanterat inte klara uppkörningen, på grund av att  du utstrålar en känsla av osäkerhet. Känner du dig säker på att du är redo så kommer du visa att du är säker i trafiken. Vårat jobb är att vara lite extra hårda så att du bli och känner dig riktigt säker.

Känner du dig redo till uppkörningen?

Boka en test prov med oss så går vi igenom och säkerhetsställer allt 

Funderar du över något?

Vill du komma i kontakt med oss?